- Gezond en Gelukkig zijn kun je leren -
Voor iedereen die zich interesseert in gezondheid en welzijn

17 t/m 21 Juli 2017

 (wwww.huldaclark.tk)

Een heerlijke en tevens leerzame vakantieweek in Drenthe!

Docent: Harm Valentijn

 

Zelf leren genezen met natuurlijke middelen is niet alleen leuk, maar ook essentieel in een wereld waar in feite de ware kunst van het genezen verloren is gegaan.
Willen we onze gezondheid weer herwinnen dan moeten we wel terug naar de bron, naar de natuur, die ons alles te bieden heeft wat we nodig hebben om te genezen.

Verwen jezelf met een hele midweek over en voor je gezondheid en welzijn!

Deze 5 dagen zijn helemaal gericht op het herstellen en/of behouden van gezondheid en je leert er waardevolle dingen die je meteen thuis zelf kunt gebruiken en toepassen.

Het is onze bedoeling om je tijdens deze midweek dingen te leren waar je voor altijd wat aan zult hebben.

Van hele eenvoudige dingen, zoals:

 • Eerste hulp oplossingen bij verkoudheid, griep, koorts, keelontsteking, kneuzingen, brand en/of shijwonden e.d.,

 • Ongemakken zoals:  spijsverteringsklachten, menstruatieklachten, hoofdpijnen, slapeloosheid, spier en gewrichtsklachten, e.d.

t/m de meer ernstige ziektes zoals:

 • de ziekte van Lyme, kanker, aids, chronische vermoeidheid, hart en vaatziekten, en wat er dan ook maar ter sprake mag komen.

 • en ook wat psychiatrische klachten (het medische verdomhoekje) willen we de revue laten passeren om er meer begrip over te krijgen, zoals depressie, adhd, add, autisme, angsten, bipolariteit en psychose, (met daarvoor wat interessante aanvullende oplossingen).

 

 

Hulda Clark's therapie maakt het mogelijk om jezelf met natuurlijke middelen te behandelen en dat is ook altijd haar droom en intentie geweest met het ontwikkelen van haar therapie. De gewone mens macht geven over zijn of haar eigen gezondheid!

In deze midweek proberen we van alles wat in de praktijk heeft gewerkt in 35 jaar ervaring met het genezen met natuurlijke therapieŽn en bijna 20 jaar met de Hulda Clarktherapie, samen te brengen tot een boeiend en werkzaam geheel.

Het is voornamelijk een hele praktische midweek en er zal aandacht zijn voor alle facetten van ons welzijn. Dat wil zeggen: lichamelijk, emotioneel en mentaal/spiritueel.

Het is de bedoeling dat dit een
"voel je goed-week" zal worden, waardoor je beter in je vel komt te zitten, stress los kunt laten en energetisch kunt opladen.
Tegelijkertijd leer je veel verschillende interessante dingen, zoals over:

 • de Hulda Clark therapie (Voor meer informatie over de Hulda Clarktherapie, bezoek onze website: wwww.huldaclark.tk)

 • over kruiden

 • over Chinese geneeskunst en Ayurveda (en zelfs, voor wie het leren wil, wat eenvoudige acupunctuur voor eerste hulp)

 • over verschillende vormen van (zelf)massage en (Chinese) therapeutische buikmassage (een therapie op zich)

 • over Chi Kung en speciale gezondheidsoefeningen

 • en over de Bachbloesemtherapie

 • Dit jaar willen we wat extra aandacht besteden aan ons emotionele en geestelijk welzijn en daarom, naast de Bachbloesemtherapie, ook aandacht voor het werken met dromen als een hele interessante vorm van therapie.
  Ook willen we belichten wat Hulda Clark te zeggen had over ons geestelijk welzijn en dat aanvullen met de zeer interessante Chinese kijk hierop, aangevuld met de nodige praktische adviezen natuurlijk.

De kruidengeneeskunst is de laatste jaren een enorme "come back" aan het maken want steeds meer wetenschappelijke onderzoeken bewijzen de kracht van kruiden en laten zien dat kruiden minstens zoveel, maar vaak zelfs meer kunnen dan medicijnen.

Kruiden zijn zo complex en intelligent in hun manier van werken, dat je bijna zou kunnen zeggen dat kruiden een vorm van wijsheid bezitten.
Als ze dan ook nog eens op een wijze manier worden gebruikt en samengesteld, dan vormen zij werkelijk een zeer krachtig hulpmiddel bij het genezen van ziekte.

Een vlinder op de heerlijk geurende lavendel

Leer in deze midweek daarom hoe je deze prachtige kruiden die vaak in je directe omgeving te vinden zijn of zelfs soms gewoon in je keukenkastje, zelf op een effectieve manier kunt gebruiken.

 • Leer (tijdens kruidenwandelingen) kruiden herkennen in de natuur


 • Leer hoe deze te oogsten en bewaren voor later gebruik

 • Leer je eigen tincturen maken, zalven, crŤmes  en meer...
   

 • Leer over onze Westerse traditie wat het genezen met kruiden betreft

 • Leer hoe de Indianen van Noord-Amerika kruiden gebruikten

 • Leer de enorme kracht van een aantal zowel Chinese als Ayurveda kruiden kennen

 • Leer kruiden gebruiken voor Eerste hulp

 • Leer het ťťn en ander over kruiden voor het genezingsproces van ernstige ziektes zoals kanker en hart en vaatziektes, ziekte van Lyme, e.a.

 • Leer over kruiden die je immuunsysteem versterken

 • Leer een aantal anti-kanker kruiden

 • Leer de speciale kruidenformules kennen die Hulda Clark in haar therapie gebruikte, zoals haar bijzondere anti-pijn formule.

 • Leer ook hoe je kruiden dagelijks kunt gebruiken voor genot (ja, zelfs seksualiteit en libido), verjonging en ter voorkoming van ziekte.

 • Dit alles tijdens deze midweek.

Karmozijnbes - een uniek kruid voor het lymfestelsel

Ook zullen we tijdens de midweek "spelen" met verschillende diagnosemethoden.
Om te beginnen natuurlijk de Synchrometer van Hulda Clark waar je mee kunt leren werken en waar dagelijks mee geoefend kan worden (er zijn voor dat doel synchrometers aanwezig), maar ook de Pols en Tongdiagnose van de Ayurveda en Chinese geneeskunst en bovendien Iriscopie, de diagnose via de ogen.
Niet per sť om ziekte op te sporen, maar om patronen en aanleg te begrijpen zodat je ziekte juist kunt voorkůmen.

Niet ziekte, maar Gezondheid staat tijdens deze midweek centraal!

Cursisten bekijken elkaars ogenen voelen elkaars pols.

De pols zegt veel over je karakter en aanleg.
Wat voel je? Kikker, Slang of Zwaan..?

Massage is genezend voor lichaam en geest/ziel en daarom wordt er deze week, zoals al eerder aangegeven, ook weer aandacht aan verschillende vormen van therapeutische massage en zelfmassage besteed (waaronder, de zeer heilzame Chinese buikmassage).


De buik als een hologram en weerspiegeling van het hele lichaam

Voeding, misschien wel het onderwerp waar de meeste verwarring over bestaat en de meeste leugens over verteld worden, zal ook ter sprake komen en ook hoe je voeding kunt gebruiken om mee te genezen.
Verschillende diŽten zullen aan de orde komen en op een eerlijke manier de voors en tegens bekeken.
Ook zullen we de speciale kijk van Hulda Clark op dieet en voedselallergieŽn/intolerantie bespreken en bovenal natuurlijk hoe deze te genezen zijn.

Voor diegenen die dat willen, is er iedere ochtend een mogelijkheid om mee te doen met heerlijke "Chi Kung" oefeningen, waaronder de aan het Chinese hof beoefende en lang geheimgehouden "Zwemmende Draak" en, als het weer het toelaat, de Zwaardvorm (zwaarddans) van "Tai Chi".

 

 

De Tai Chi Zwaarddans

Verder is er mogelijkheid om te zwemmen in een natuurlijk vennetje in de buurt en is er gebruik te maken van sauna en infrarood-sauna.
 

Het toepassen van Chinese Moxa op acupunctuurpunten

Zoals al eerder aangegeven zal natuurlijk de Hulda Clarktherapie ook uitvoerig besproken worden, de therapie van de toekomst die zo enorm effectief is gebleken voor het genezen van een heel scala ziektes, zoals: kanker, Aids, Lyme, M.S., Reumatische klachten, Autisme, Epilepsie, Astma, VoedselallergieŽn, Diabetes (ook bij kinderen!), ziekten van Hart en Bloedsomloop, Chronische vermoeidheid en nog veel meer...

Het maakt niet uit of je patiŽnt bent of therapeut of gewoon geÔnteresseerd, jong of oud. Wil je leren genezen met natuurlijke middelen en ook leren werken met ťťn van de meest effectieve therapieŽn die er op dit moment bestaan? Kom dan naar deze midweek!

Wat je eigenlijk op school had moeten leren, en dat is hoe je jezelf en je familieleden gezond kunt houden met natuurlijke middelen, kun je hier leren in deze midweek!

De bedoeling van deze cursus is je het wonder en de kracht van de natuur weer te laten inzien en dat van je eigen lichaam en bestaan. Bovendien is hij in vorige jaren zeer genezend gebleken omdat er ook alle aandacht is voor het werken aan  je eigen gezondheid.
Kortom, een zeer waardevolle midweek!

Je bent daarom van harte welkom!
 


Hier de n
abespreking van tijdens de cursus gefotografeerde ogen van deelnemers

 

Geniet tijdens de cursus van de heerlijke (gezonde) eventueel, naar wens vegetarische, maaltijden

   

 


 

Docent:
Harm Valentijn

Harm heeft jarenlang gewerkt als Natuurarts (vnl. in Spanje) en werkt al sinds zo'n 20 jaar met de Hulda Clark therapie.
Omdat deze therapie zo ongelooflijk effectief is, heeft hij op een gegeven moment besloten om er les in te gaan geven, om te beginnen in de vorm van informatiedagen voor zijn patiŽnten, maar later dmv cursussen voor wie het dan ook maar wil leren.

Harm is inmiddels toonaangevend geworden op het gebied van de Hulda Clarktherapie zowel in binnen als buitenland.
Het is zijn overtuiging dat genezen weer terug moet naar daar waar het hoort, en dat is bij onszelf.

Genezen betekent de oorzaak van het probleem opsporen (dat is meer dan de helft van het werk) en gebruik maken van de (merendeels natuurlijke) middelen die ons ter beschikking staan om die harmonie te herstellen en het lichaam te zuiveren en te vitaliseren. Meer is het niet, en we zijn daarin ook allemaal gelijk.

Er zijn wat dat betreft fantastische apparaten en onderzoeken, zowel op alternatief als op allopathisch gebied. Artsen mogen zich dan het recht hebben toegeŽigend om als autoriteit op het gebied van genezen op te treden, maar het is de natuurgeneeskunde die trouw is gebleven aan de basisregel die Hippocrates had opgesteld, en dat is: het vinden van en verwijderen van de oorzaak van de ziekte zonder daarbij de patiŽnt te schaden. (Hulda Clark heeft als geen ander laten zien dat het lichaam zichzelf volledig herstelt als de oorzaak van de ziekte wordt weggehaald. Tumoren verdwijnen en organen herstellen zich alsof er nooit een ziekte was geweest.)

Het herstellen van de balans met natuurlijke middelen die de persoon niet schaden, zou volgens Harm de basis moeten zijn van genezen in onze maatschappij en in de wereld
en ingrijpende therapieŽn die schade aanrichten zoals die in de medische wereld veel worden gebruikt, zouden alleen in uiterste gevallen gebruikt moeten/mogen worden.

Harm heeft het geluk gehad geschoold te zijn vanuit een heel breed scala van methodes en zienswijzen. Van de Noord-Amerikaanse Indianen t/m de Chinezen, en van de medische wetenschap t/m de studies van de innerlijk en geestelijke aspecten van de mens.
De mens is lichaam, geest en ziel. Haal ťťn van deze elementen weg en je beeld en dus genezing is niet volledig. Dat is wat de oude meesters wisten en naar handelden. De natuurgeneeskunde heeft deze wijsheden voor het westen, die een andere weg is ingeslagen, in feite bewaard en haar menslievende therapieŽn verder ontwikkeld.


Datum en tijden: Hoewel de cursus maandagochtend 17 juli begint, ben je vanaf zondagavond 16 juli (na het avondeten) al welkom. De lesuren zijn van 10.00 tot 17.00 uur (kan wat uitlopen) en de cursus eindigt vrijdagmiddag 22 juli om 17.00 uur.
 

Verblijf:
In een blokhut, in de boerderij of met eigen tent of camper.

 

Vennetje in Uffelte waarin gezwommen kan worden

 

Kosten Cursus:

We hebben de cursus zo goedkoop mogelijk gehouden zodat hij voor iedereen toegankelijk is! Kosten voor de cursus, exclusief verblijf en maaltijden, maar inclusief huur van de zaal en schoonmaakkosten, zijn slechts 395 Euro.

- Kosten verblijf zijn:

 • 25 Euro per persoon per nacht in een blokhut (tweepersoons)
  10 Euro extra als je alleen een kamer wilt.

 • 25 Euro per persoon per nacht in de boerderij (tweepersoonskamers)
  10 Euro extra als je alleen een kamer wilt.

 • 10 Euro per persoon per nacht op de camping (5 Euro per persoon per nacht en 5 Euro voor de tent. Camper is 1 Euro per nacht duurder)
  (voor detailles en actuele prijzen: zie onder "Prijslijst logies" op de website van de Uelenspieghel.)

- Kosten maaltijden:

 • Ontbijt 5,- ,

 • Middageten 7,50

 • Avondeten 12,50

's avonds voor wie wil, een gezellig kampvuur, vaak vergezeld van mooi gitaarspel
(Bespeel je een instrument, dan ben je ook van harte welkom om die mee te nemen)
 

Aanmelden:
Aanmelden voor de cursus en reserveren van bed of kampeerplaats kan door eenvoudigweg 75 Euro over te maken op rek.nummer:  
NL32INGB 000 460 36 46
tnv Stichting De Uelenspieghel, Winkelsteeg 5, 7975 PV Uffelte
(onder vermelding van: "Gezondheids-Midweek")


Stuur tegelijkertijd graag een mailtje naar:
huldaclark@yahoo.com
met naam, adres en eventueel telefoonnummer met de mededeling dat de aanbetaling is overgemaakt en of je in een blokhut wilt slapen, in de boerderij of met een tent of camper komt.


Tot in de midweek!

Met hartelijke groeten,

Voor meer informatie over de Hulda Clarktherapie , bezoek onze website:

-  wwww.huldaclark.tk  -

 

Voor wat aanvullende informatie over onderwerpen die tijdens deze midweek aan bod komen, klik op ťťn van de plaatjes.

Bachbloesems

Irisdiagnose

Oosterse diagnose

 

ROUTE NAAR DE UELENSPIEGHEL .. . ..home
Winkelsteeg 5, 7975 PV Uffelte 
tel. 0521-351331 fax 0521-351078
Stuur een e-mail 

print pagina. ..
. . . . 
Openbaar vervoer * trein naar Meppel
* bus 20 naar Uffelte 
* uitstappen 1 halte na wegrestaurant 
. . Frederikshaven, 
halte "Achter de Es" 
* loop vanaf het kanaal de Weg Achter de Es 
. . in 
* zie verder hieronder bij (A)


Per auto vanuit Zwolle
* aanhouden richting Leeuwarden, eerst de 
. A 28, bij .Staphorst wordt dit de A32.
* na afslag Meppel-Noord (nr. 3) neemt u de afslag 
. Havelte-Diever (nr. 4)
* u rijdt langs de Drentse Hoofdvaart op 
. .de N 371 (Rijksweg) richting Havelte 
* in Havelte gaat u verder langs de andere kant van het
. .kanaal, richting Uffelte
* na plm. 5 km komt u in Uffelte; rijd langs het kanaal 
. .tot voorbij de tweede brug in Uffelte
* na ongeveer 300 m linksaf op de Weg Achter de Es (bord: camping
. . De Blauwe Haan)
* let goed op achteropkomend verkeer voor u afslaat
* 
(A) na ca. 500 meter neemt u een brede zandweg naar rechts, dit is de
. .Winkelsteeg. 
* na 200 meter rijden op de zandweg ligt rechts "De Uelenspieghel"
* s.v.p. parkeren op de rechterkant van de zandweg, voorbij de ingang, 
. behoudens laden en lossen

Per auto vanuit het noorden 
* u kunt vanaf Smilde of Dieverbrug op de N 371 (Rijksweg) langs de Drentse . . .Hoofdvaart rijden, richting Meppel
* net vůůr Uffelte (bord: camping De Blauwe Haan) slaat u rechtsaf op de Weg . . .Achter de Es 
* zie verder hierboven vanaf (A) 

 

De link naar Google Maps: