- Gezond en Gelukkig zijn kun je leren -
Voor iedereen die zich interesseert in gezondheid en welzijn

maandag 16 t/vrijdag 20 Juli 2018

 (wwww.huldaclark.tk)

Een heerlijke en tevens leerzame vakantieweek in Drenthe!

Docent: Harm Valentijn

 

Zelf leren genezen met natuurlijke middelen is niet alleen leuk, maar ook essentieel in een wereld waar in feite de ware kunst van het genezen verloren is gegaan.
Willen we onze gezondheid weer herwinnen dan moeten we wel terug naar de bron, naar de natuur, die ons alles te bieden heeft wat we nodig hebben om te genezen.

Verwen jezelf met een hele midweek over en voor je gezondheid en welzijn!

Deze dagen zijn helemaal gericht op het herstellen en/of behouden van gezondheid en je leert er waardevolle dingen die je meteen thuis zelf kunt gebruiken en toepassen.

Het is onze bedoeling om je tijdens deze midweek dingen te leren waar je voor altijd wat aan zult hebben.

Van hele eenvoudige dingen, zoals:

 • Eerste hulp oplossingen bij verkoudheid, griep, koorts, keelontsteking, kneuzingen, brand en/of snijwonden e.d.,

 • Ongemakken zoals:  spijsverteringsklachten, menstruatieklachten, hoofdpijnen, overgangsklachten, slapeloosheid, spier- en gewrichtsklachten, e.d.

t/m de meer ernstige ziektes zoals:

 • de ziekte van Lyme, kanker, aids, chronische vermoeidheid, hart en vaatziekten, en wat er dan ook maar ter sprake mag komen.

 • en ook wat psychiatrische klachten (het medische verdomhoekje) willen we de revue laten passeren om er meer begrip over te krijgen, zoals depressie, adhd, add, autisme, angsten, bipolariteit en psychose, (met daarvoor wat interessante aanvullende oplossingen).

 

 

Hulda Clark's therapie maakt het mogelijk om jezelf met natuurlijke middelen te behandelen en dat is ook altijd haar droom en intentie geweest met het ontwikkelen van haar therapie. De gewone mens macht geven over zijn of haar eigen gezondheid!

In deze midweek proberen we van alles wat in de praktijk heeft gewerkt in 35 jaar ervaring met het genezen met natuurlijke therapieën en bijna 20 jaar met de Hulda Clarktherapie, samen te brengen tot een boeiend en werkzaam geheel.

Het is voornamelijk een hele praktische midweek en er zal aandacht zijn voor alle facetten van ons welzijn. Dat wil zeggen: lichamelijk, emotioneel en mentaal/spiritueel.

Het is de bedoeling dat dit een
"voel je goed-week" zal worden, waardoor je beter in je vel komt te zitten, stress los kunt laten en energetisch kunt opladen.
Tegelijkertijd leer je veel verschillende interessante dingen, zoals over:

 • de Hulda Clark therapie (Voor meer informatie over de Hulda Clarktherapie, bezoek onze website: wwww.huldaclark.tk)

 • over kruiden

 • over Chinese geneeskunst en Ayurveda (en zelfs, voor wie het leren wil, wat eenvoudige acupressuur, maar ook acupunctuur voor eerste hulp, zoals bij kiespijn, een hartaanval, misselijkheid, nervositeit, en meer...)

 • over verschillende vormen van (zelf)massage en (Chinese) therapeutische buikmassage (een therapie op zich)

 • over Chi Kung en speciale gezondheidsoefeningen

 • over de Bachbloesemtherapie

 • en als de tijd het toelaat willen we ook wat aandacht besteden aan het creatief werken met dromen.
  Dromen bevatten een enorme schat aan informatie en wijsheid die je kunt gebruiken als een leidraad voor de dag en voor genezing, als je eenmaal weet hoe. (Harm is ooit getraind door de slaapspecialist Michael Dadeeo, die in de jaren 80 onderzoek deed naar onze slaap en onze dromen in zijn slaaplaboratorium in New York.)
  Heel leerzaam en waardevol.

 • Ook wat eenvoudige mindfulness, geleide meditaties en diepe ontspanning voor wie wil.
   

De kruidengeneeskunst is de laatste jaren (terecht) een enorme "come back" aan het maken want steeds meer wetenschappelijke onderzoeken bewijzen de kracht van kruiden en laten zien dat kruiden minstens zoveel, maar vaak zelfs meer kunnen dan medicijnen.

Kruiden zijn zo complex en intelligent in hun manier van werken, dat je bijna zou kunnen zeggen dat kruiden een vorm van wijsheid bezitten.
Als ze dan ook nog eens op een wijze manier worden gebruikt en samengesteld, dan vormen zij werkelijk een zeer krachtig hulpmiddel bij het genezen van ziekte.

Een vlinder op de heerlijk geurende lavendel

Leer in deze midweek daarom hoe je deze prachtige kruiden die vaak in je directe omgeving te vinden zijn of zelfs soms gewoon in je keukenkastje, zelf op een effectieve manier kunt gebruiken.

 • Leer (tijdens kruidenwandelingen) kruiden herkennen in de natuur


 • Leer hoe deze te oogsten en bewaren voor later gebruik

 • Leer je eigen tincturen maken, zalven, crèmes  en meer...
   

 • Leer over onze Westerse traditie wat het genezen met kruiden betreft

 • Leer hoe de Indianen van Noord-Amerika kruiden gebruikten

 • Leer de enorme kracht van een aantal zowel Chinese als Ayurveda kruiden kennen

 • Leer kruiden gebruiken voor Eerste hulp (met suggesties voor het zelf maken van een eerste hulp doos)

 • Leer het één en ander over kruiden voor het genezingsproces van ernstige ziektes zoals kanker en hart en vaatziektes, ziekte van Lyme, e.a.

 • Leer over kruiden die je immuunsysteem versterken

 • Leer een aantal anti-kanker kruiden

 • Leer de speciale kruidenformules kennen die Hulda Clark in haar therapie gebruikte, zoals haar bijzondere anti-pijn formule.

 • Leer ook hoe je kruiden dagelijks kunt gebruiken voor genot (ja, zelfs seksualiteit en libido), verjonging en ter voorkoming van ziekte.

 • Dit alles tijdens deze midweek.

Karmozijnbes - een uniek kruid voor het lymfestelsel

Ook zullen we tijdens de midweek "spelen" met verschillende diagnosemethoden.
Zoals bijvoorbeeld het voelen van de Pols, waarin interessante dingen te "lezen" zijn en waardoor je een beeld krijgt over welke voeding het beste bij je past en welke kruiden goed voor je zouden zijn, maar ook  aparte dingen zoals bijvoorbeeld, mocht de gelegenheid zich voor doen, het weten of het bij zwangerschap een jongen of een meisje wordt! Iets dat in de meeste gevallen goed in de pols te voelen is!
Verder Tongdiagnose van zowel de Ayurveda als de Chinese geneeskunst waar ook enorm veel van af te leiden is en bovendien Iriscopie, de diagnose via de ogen. Niet per sé om ziekte op te sporen, maar om patronen en aanleg te begrijpen zodat je ziekte juist kunt voorkómen.
Voor elk type oog zullen de meest geschikte kruiden en vormen van therapie behandeld worden die daar het beste bij passen.

Niet ziekte, maar Gezondheid staat tijdens deze midweek centraal!

Cursisten bekijken elkaars ogenen voelen elkaars pols.

De pols zegt veel over je karakter en aanleg.
Wat voel je? Kikker, Slang of Zwaan..?

Massage is genezend voor lichaam en geest/ziel en daarom wordt er deze week, zoals al eerder aangegeven, ook weer aandacht aan verschillende vormen van therapeutische massage en zelfmassage besteed (waaronder, de zeer heilzame Chinese buikmassage).


De buik als een hologram en weerspiegeling van het hele lichaam

Voeding, misschien wel het onderwerp waar de meeste verwarring over bestaat en de meeste leugens over verteld worden, zal ook ter sprake komen en ook hoe je voeding kunt gebruiken om mee te genezen.
Verschillende diëten zullen aan de orde komen en op een eerlijke manier de voors en tegens bekeken.
Ook zullen we de speciale kijk van Hulda Clark op dieet en voedselallergieën/intolerantie bespreken en bovenal natuurlijk hoe deze te genezen zijn.

 

Voor diegenen die dat willen, is er iedere ochtend een mogelijkheid om mee te doen met heerlijke "Chi Kung" oefeningen, waaronder de aan het Chinese hof beoefende en lang geheimgehouden "Zwemmende Draak" en, als het weer het toelaat, de Zwaardvorm (zwaarddans) van "Tai Chi".


De zwemmende draakDe gevorderde zwaardvorm als vechtsport
(gaan we niet doen, maar kunnen we wel laten zien)

 Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!


 
"Gentleness" komt met de jaren

 

De Tai Chi Zwaardvorm als zeer sierlijke "dans"

Verder is er mogelijkheid om te zwemmen in een natuurlijk vennetje in de buurt en is er gebruik te maken van sauna en infrarood-sauna.

 


 

Het toepassen van Chinese Moxa op acupunctuurpunten

Zoals al eerder aangegeven zal natuurlijk de Hulda Clarktherapie ook uitvoerig besproken worden, de therapie van de toekomst die zo enorm effectief is gebleken voor het genezen van een heel scala ziektes, zoals: kanker, Aids, Lyme, M.S., Reumatische klachten, Autisme, Epilepsie, Astma, Voedselallergieën, Diabetes (ook bij kinderen!), ziekten van Hart en Bloedsomloop, Chronische vermoeidheid en nog veel meer...

Het maakt niet uit of je patiënt bent of therapeut of gewoon geïnteresseerd, jong of oud. Wil je leren genezen met natuurlijke middelen en ook leren werken met één van de meest effectieve therapieën die er op dit moment bestaan? Kom dan naar deze midweek!

Van wat je eigenlijk op school had moeten leren, en dat is hoe je jezelf en je familieleden gezond kunt houden met natuurlijke middelen, kun je hier proeven in deze midweek!

De bedoeling van deze cursus is je het wonder en de kracht van de natuur weer te laten inzien en dat van je eigen lichaam en bestaan. Bovendien is hij in vorige jaren zeer genezend gebleken omdat er ook alle aandacht is voor het werken aan  je eigen gezondheid.
Kortom, een zeer waardevolle midweek!

Je bent daarom van harte welkom!
 


Hier de n
abespreking van tijdens de cursus gefotografeerde ogen van deelnemers

 

Geniet tijdens de cursus van de heerlijke (gezonde) eventueel, naar wens vegetarische, maaltijden

   

 


 

Docent:
Harm Valentijn

Harm heeft jarenlang gewerkt als Natuurarts (vnl. in Spanje) en werkt al sinds zo'n 20 jaar met de Hulda Clark therapie.
Omdat deze therapie zo ongelooflijk effectief is, heeft hij op een gegeven moment besloten om er les in te gaan geven, om te beginnen in de vorm van informatiedagen voor zijn patiënten, maar later dmv cursussen voor wie het dan ook maar wil leren.

Harm is inmiddels toonaangevend geworden op het gebied van de Hulda Clarktherapie zowel in binnen als buitenland.
Het is zijn overtuiging dat genezen weer terug moet naar daar waar het hoort, en dat is bij onszelf.

Genezen betekent de oorzaak van het probleem opsporen (dat is meer dan de helft van het werk) en gebruik maken van de (merendeels natuurlijke) middelen die ons ter beschikking staan om die harmonie te herstellen en het lichaam te zuiveren en te vitaliseren. Meer is het niet, en we zijn daarin ook allemaal gelijk.

Er zijn wat dat betreft fantastische apparaten en onderzoeken, zowel op alternatief als op allopathisch gebied. Artsen mogen zich dan het recht hebben toegeëigend om als autoriteit op het gebied van genezen op te treden, maar het is de natuurgeneeskunde die trouw is gebleven aan de basisregel die Hippocrates had opgesteld, en dat is: het vinden van en verwijderen van de oorzaak van de ziekte zonder daarbij de patiënt te schaden. (Hulda Clark heeft als geen ander laten zien dat het lichaam zichzelf volledig herstelt als de oorzaak van de ziekte wordt weggehaald. Tumoren verdwijnen en organen herstellen zich alsof er nooit een ziekte was geweest.)

Het herstellen van de balans met natuurlijke middelen die de persoon niet schaden, zou volgens Harm de basis moeten zijn van genezen in onze maatschappij en in de wereld
en ingrijpende therapieën die schade aanrichten zoals die in de medische wereld veel worden gebruikt, zouden alleen in uiterste gevallen gebruikt moeten/mogen worden.

Harm heeft het geluk gehad geschoold te zijn vanuit een heel breed scala van methodes en zienswijzen. Van de Noord-Amerikaanse Indianen t/m de Chinezen, en van de medische wetenschap t/m de studies van de innerlijk en geestelijke aspecten van de mens.
De mens is lichaam, geest en ziel. Haal één van deze elementen weg en je beeld en dus genezing is niet volledig. Dat is wat de oude meesters wisten en naar handelden. De natuurgeneeskunde heeft deze wijsheden voor het westen, die een andere weg is ingeslagen, in feite bewaard en haar menslievende therapieën verder ontwikkeld.


Datum en tijden:

Aanvang: maandag 16 juli 10.00 uur

Einde: vrijdag 12.00 uur

Hoewel de cursus maandagochtend 17 juli begint, ben je vanaf zondagavond 15 juli (na het avondeten) al welkom. De lesuren zijn van 10.00 tot 17.00 uur en de cursus eindigt vrijdag 20 juli om 12.00 uur.
 

Verblijf:
In een blokhut/houten huisje, in de boerderij of met eigen tent of camper.

 

Vennetje in Uffelte waarin gezwommen kan worden

 

Kosten Cursus:

We hebben de cursus zo goedkoop mogelijk gehouden zodat hij voor iedereen toegankelijk is! Kosten voor de cursus, exclusief verblijf en maaltijden, maar inclusief huur van de zaal, schoonmaakkosten, koffie, thee en versnapering, zijn
slechts 375 Euro
.

- Kosten verblijf zijn:

Bed in kamer of blokhut/chalet € 25,= (€ 35,= als je een tweepersoonskamer voor jezelf wilt)
 
Opgemaakt bed in kamer of chalet € 10,= extra
(Huur beddengoed en zelf opmaken: €7,50)
(Zelf beddengoed meenemen bespaart je deze kosten)
 
Kamperen; tent per nacht € 5,=
Kamperen; caravan of camper per nacht € 7,=
Kamperen per persoon, per nacht € 6,=
Bezoekers van gasten en kampeerders € 2,= per dag
Gebruik douches voor kampeerders en gasten € 0,50 per keer (automaat)
Gebruik elektriciteit voor kampeerders € 2,50 per dag

- Kosten maaltijden:

 • Ontbijt 5,- ,

 • Middageten 7,50

 • Avondeten 12,50

's avonds voor wie wil, een gezellig kampvuur, vaak vergezeld van mooi gitaarspel
(Bespeel je een instrument, dan ben je ook van harte welkom om die mee te nemen)
 

Aanmelden:
Stuur een mailtje naar:
huldaclark@yahoo.com
met naam, adres en eventueel telefoonnummer met de mededeling of je in een blokhut wilt slapen, in de boerderij of met een tent of camper komt.
Dat is alles.


Tot in de midweek!

Met hartelijke groeten,

Voor meer informatie over de Hulda Clarktherapie , bezoek onze website:

-  wwww.huldaclark.tk  -

 

Voor wat aanvullende informatie over onderwerpen die tijdens deze midweek aan bod komen, klik op één van de plaatjes.

Bachbloesems

Irisdiagnose

Oosterse diagnose

 

ROUTE NAAR DE UELENSPIEGHEL .. . ..home
Winkelsteeg 5, 7975 PV Uffelte 
tel. 0521-351331 fax 0521-351078
Stuur een e-mail 

print pagina. ..
. . . . 
Openbaar vervoer * trein naar Meppel
* bus 20 naar Uffelte 
* uitstappen 1 halte na wegrestaurant 
. . Frederikshaven, 
halte "Achter de Es" 
* loop vanaf het kanaal de Weg Achter de Es 
. . in 
* zie verder hieronder bij (A)


Per auto vanuit Zwolle
* aanhouden richting Leeuwarden, eerst de 
. A 28, bij .Staphorst wordt dit de A32.
* na afslag Meppel-Noord (nr. 3) neemt u de afslag 
. Havelte-Diever (nr. 4)
* u rijdt langs de Drentse Hoofdvaart op 
. .de N 371 (Rijksweg) richting Havelte 
* in Havelte gaat u verder langs de andere kant van het
. .kanaal, richting Uffelte
* na plm. 5 km komt u in Uffelte; rijd langs het kanaal 
. .tot voorbij de tweede brug in Uffelte
* na ongeveer 300 m linksaf op de Weg Achter de Es (bord: camping
. . De Blauwe Haan)
* let goed op achteropkomend verkeer voor u afslaat
* 
(A) na ca. 500 meter neemt u een brede zandweg naar rechts, dit is de
. .Winkelsteeg. 
* na 200 meter rijden op de zandweg ligt rechts "De Uelenspieghel"
* s.v.p. parkeren op de rechterkant van de zandweg, voorbij de ingang, 
. behoudens laden en lossen

Per auto vanuit het noorden 
* u kunt vanaf Smilde of Dieverbrug op de N 371 (Rijksweg) langs de Drentse . . .Hoofdvaart rijden, richting Meppel
* net vóór Uffelte (bord: camping De Blauwe Haan) slaat u rechtsaf op de Weg . . .Achter de Es 
* zie verder hierboven vanaf (A) 

 

De link naar Google Maps: