Welkom bij de 13
de editie van onze nieuwsbrief.

In deze nieuwsbrief natuurlijk weer een heerlijk recept, een bespreking van een bijzonder kruid en iets "uit het leven gegrepen".
Ik wens je veel leesplezier!


Inhoud

 

Ooit gedacht dat je in staat zou zijn om zelf Marshmallows (spekjes) te maken die heerlijk zijn en nog goed voor je gezondheid ook?
Wel, hier is het recept!

Dit is een eigen recept waarbij ik geprobeerd heb om terug te gaan in de tijd en Marshmallows te maken zoals de eerste settlers dat bijvoorbeeld deden en aten rond het kampvuur, al verhalen vertellend, stel ik me dan zo voor, maar dan nóg gezonder want vroeger gebruikte men suiker en geen honing, zoals ik in dit recept wel heb gedaan.

Interessant genoeg ligt de oorsprong van Marshmallows helemaal in Egypte 3000 jaar geleden!
Daar werd het sap van Heemst (een Hulda Clark kruid) dat daar vrijelijk aan de oevers van de Nijl groeit (Heemst houdt van vocht) gemengd met honing en als gezonde snoepjes gegeten voor het verzachten van keelpijn. (Later in de kruidenrubriek meer over de genezende kracht van Heemst)
 


 

In het prachtige boek over het oude Egypte "Tussen leven en dood" van het medium Jozef Rulof, wordt beschreven hoe hoog ontwikkeld de kruidengeneeskunst was in die tijd. Men kon daar echt de gekste ziektes met kruiden genezen en volgens dat wat er in het boek beschreven staat is er heel veel van die kennis verloren gegaan en is onze kruidengeneeskunst nog maar een zwak aftreksel van waar men toen toe in staat was.

Daar, in het oude Egypte waren priesters die aan de geur van het kruid precies konden vertellen wat het kruid in het lichaam zou doen. Dit laat niet alleen hun enorme kennis van kruiden zien, maar ook de hoge gevoeligheid, begaafdheid en graad van spiritualiteit die men in die tijd bezat.
Veel is er dus verloren gegaan, maar laten wij nu dat gezonde snoepje van hen toch nog zelf kunnen maken!
 Een Egyptisch meisje dat Marshmallows
 roostert boven een kampvuur

 Zijn dit Marshmallows die de farao gevoed krijgt?

De Fransen hebben zich er met hun culinaire creativiteit op een gegeven moment ook mee bemoeid en er het spekje van gemaakt zoals we dat nu kennen en zij "Paté de Guimauve" noemen Helaas is er echter uiteindelijk niets meer over gebleven van het medicijn zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

In het volgende recept heb ik de geneeskracht er echter weer ingebracht simpelweg door het water in het recept voor een deel te vervangen door een sterk afkooksel van Heemstwortel en suiker te vervangen door honing.
Het recept kan ook zonder Heemstwortel gemaakt worden, maar mist dan natuurlijk z'n therapeutische waarde.Vers geoogste Heemstwortel
uit onze "Hulda Clark Kruidentuin"
 


Bloemen uit de tuinen van Ardaty, een schilderij van Jozef Rulof

Ardaty was een Egyptische priester en groot kruidenkenner
die sprak tot zijn planten en kruiden alsof het zijn eigen kinderen waren.
Een mooi verhaal beschreven in het boek "Tussen leven en dood"  van Jozef Rulof.
 

Het maken van de Marshmallows

Benodigdheden:

Heemstwortel

Gelatine

Honing

 • ½ kop Heemstwortel (= +/- 35 gram) (hier te koop: https://www.pit-pit.com/heemst.html)

 • 2 koppen water

 • 3 eetlepels gelatinepoeder

 • nog ½ kop water

 • 1 kop Ahornsiroop of honing

 • Vanille extract of poeder (op gevoel)

Bereiding:

 • Maak eerst een Heemstwortel-afkooksel door een halve kop Heemstwortelstukjes in 2 koppen water in een pannetje langzaam te koken tot het ingekookt is tot een ½ kop.
  Heemst heeft veel slijmstoffen en door het inkoken krijg je dan ook een ietwat slijmerig water. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.   

 • Voeg dit vocht (Heemstafkooksel) al roerend bij 3 eetlepels Gelatinepoeder tot het geheel goed gemengd is en laat dit inweken.
   

 • Terwijl de gelatine aan het inweken is breng je de kop honing samen met de ½ à ¾ kop water en vanillepoeder of extract langzaam aan de kook. (Dit moet langzaam zodat het niet aanbrandt.) Controleer met een thermometer de temperatuur regelmatig en wacht tot deze precies 112ºC is (240ºF)(wij gebruiken een vleesthermometer bij gebrek aan beter) (Kan even duren!).  Werk heel voorzichtig want dit mengsel is erg heet!
   

 • Doe de ingeweekte gelatine in een staande mixer of keukenmachine (handmixer kan eventueel ook) en terwijl je de gelatine eerst even mixt voeg je dan de hete honing van 112ºC langzaam toe.
   Laat dit geheel 10 (!) minuten lang mixen.

  Aan het begin

  Na 10 minuten als het klaar is

   

 • Als het mengsel op een gegeven moment een mooie bijna witte crèmeachtige consistentie heeft, schenk of schep je het in bijvoorbeeld een glazen schaal en zet je het in de koelkast.

   

 • Na zo’n 4 uur is hij dan klaar en kun je het geheel in stukken snijden.

En Voilá: het resultaat!

Heerlijke gezonde Marshmallows

of zoals de Fransen zeggen:

De Spanjaarden noemen ze "wolkjes" (nuves) wat eigenlijk veel toepasselijker is.


PS: Wil je Marshmallows maken zonder Heemst, dan kun je gewoon water gebruiken in plaats van het afkooksel.

Terug naar begin
 


De Kruidenrubriek

Heemst (Althea officinalis)

Het kruid dat ik dit keer wil behandelen is ons oude vertrouwde (Hulda Clark) kruid "Heemst"  oftewel in het Latijns: Althea officinalis.

Heemst is de zachtheid zelve! Alles is zacht aan Heemst. De bladeren zijn donzig zacht en de aftreksels ervan zijn heel verzachtend voor huid, keel, longen, blaas, nieren en darmstelsel en in feite alles waar maar slijmvliezen te vinden zijn.
Ook de Marshmallows zijn heerlijk zacht en deze natuurlijke variatie smelt werkelijk op je tong!

       Verslavend lekker!

Heemst is één van de nierkruiden van Hulda Clark's Nierkuur.

Deze nierkuur, die eigenlijk voor iedereen goed zou zijn om eens in de zoveel tijd te doen, bestaat uit verschillende kruiden:
Leverkruid
(Eupatorium purpureum), Hortensiawortel (Hydrangea arborescens), Peterselie, Guldenroede (Solidago vulgare), Berendruif (Arctostaphylos uva-ursi), Gember, Zwarte Kersen-concentraat en dus ook onze Heemst (Althea officinalis).

Hulda Clark legde uit dat ze gekozen had voor een hele combinatie van kruiden omdat er verschillende soorten nierstenen zijn (zoals: calciumoxalaat, calciumfosfaat, urinezuurkristallen, cystine en struviet/magnesiumammoniumfosfaat). Al deze soorten stenen hebben ook hun eigen vorm en kleur en veroorzaken ook hun eigen symptomen.

Urinezuurkristallen
(vaak rood)

Struviet

Calciumoxalaat

Op zijn beurt heeft elk kruid ook zijn eigen eigenschappen en lost zijn eigen soort stenen op en daarom is het belangrijk om meerdere kruiden samen te gebruiken.

Eupatorium purpureum

Hortensia

Heemst

(Zie trouwens op het rechter plaatje hoe scherp nierstenen kunnen zijn!)

Triest om te zien hoe onze heren doctoren onwetend zijn (en ook niet willen weten) dat nierstenen met kruiden makkelijk op te lossen zijn, terwijl zij met (dure) apparatuur allerlei toeren proberen uit te halen om de stenen te verbrijzelen.
Waarom zijn onze medici toch zo bang om uit hun ivoren torentjes te komen en te onderkennen dat ze ook niet alles weten en dat eenvoudige kruiden hen hier gewoon de baas zijn?

Wat de Heemst betreft in de nierkuur van Hulda Clark, deze brengt ook hier zijn zachtheid en beschermt de slijmvliezen tegen de scherpe nierstenen die los kunnen komen om uitgeplast te worden. Dit naast het feit dat ze ontsteking tegen gaan en ook helpen de nierstenen op te lossen.

De nierkuur is trouwens niet alleen goed tegen nierstenen, maar lost ook niergruis op, hele kleine steentjes die als kleine zandkorreltjes de buisjes in de nieren doen verstoppen waardoor deze hun werk niet goed kunnen doen. Dit verhindert de schoonmakende werking van de nieren met alle gevolgen van dien en kan soms leiden tot hoge bloeddruk, omdat het hart beseft dat het harder moet pompen om het bloed door de nieren te krijgen. Dit kan vervolgens weer leiden tot een vergroot hart met bijvoorbeeld lekkende hartkleppen en alle ellende van dien.
Artsen geven in de regel plaspillen bij hoge bloeddruk, met als gevolg dat de nieren geforceerd worden en daardoor overwerkt raken.
Niets weten de heren medici over het schoonmaken en versterken van de verstopte nieren, iets wat zo eenvoudig is en waardoor zoveel problemen zouden kunnen worden voorkomen. Het enige wat men kan doen is de patiënt voor de rest van zijn of haar leven afhankelijk maken van de medicijnen. Medicijnen  die het lichaam alleen maar meer belasten, bijwerkingen hebben en soms zelfs kunnen leiden tot een voortijdige dood.

Hoe anders is het met kruiden, die met alle zachtheid en ik zou bijna zeggen "liefde", de nieren schoonmaken en genezen waardoor bloeddruk vanzelf weer kan dalen, het lichaam als geheel beter kan functioneren en het risico op bijvoorbeeld een hartaanval en hersenbloeding, waar veel mensen na een bepaalde leeftijd mee te maken kunnen krijgen, verdwijnen.

Dat is wat onze eenvoudige nierkruiden voor ons kunnen doen en Heemst is daar één van.

Heemst is dus een fantastisch nierkruid, maar het doet meer!

 • Het versterkt slijmvliezen door zijn eigen slijmerigheid, maar lost interessant genoeg ook slijm op en is daarom goed bij ziektes van de luchtwegen, zoals bijvoorbeeld bronchitis, vastzittend slijm en verkoudheden.

 • Het is verzachtend voor het spijsverteringsstelsel zoals maagontsteking, ziekte van Crohn en Colitis (darmontsteking). Voor het daadwerkelijk genezen van deze ziektes zijn nog een aantal andere kruiden nodig en soms een aanpassing van het dieet, maar Heemst heeft ook hier een verzachtende en ondersteunende rol.

 • Heemst is tegen zowel verstopping als diarree en het heeft soms hevig dysenterie genezen.

 • Het is ook tegen bloeding waardoor het een hele positieve rol kan spelen bij colitis met zijn bloedende diarree.

 • Het is verzachtend bij keelontsteking en ontstekingen van mond en tandvlees.

 • Het kan in en uitwendig gebruikt worden bij verschillende geslachtsziektes.

 • Je kunt het gebruiken voor vaginale douches.

 • Het werd vroeger zelfs tegen gangreen en necrose (weefselsterfte) gebruikt en het werd zelfs "Gangreenkruid" genoemd, zo bekend was deze werking!

 • Verder kan het gebruikt worden bij oogontstekingen en strontjes (ontsteking van het ooglid).

 • Bij borstontsteking van zogende moeders.

 • En bij huidproblemen zoals: droge eczeem, psoriasis, maar ook blauwe plekken en verstuikingen.

 • Tot slot is het wondhelend en is het bekend dat de gladiatoren er zich mee insmeerden voordat ze de strijd in gingen. Beslist om zijn wondhelende en ontstekingsremmende eigenschappen.

 

Een goed kruid om in de buurt te hebben dus!

Voor wie bekend is met de Chinese geneeskunst:

 • Heemst klaart hitte en remedieert droogte

 • Het versterkt Maag-Yin en kan gebruikt worden bij gebrek aan Maag-Yin met gebrek aan eetlust, droge mond en keel en dorst.

 • Het voedt Long-Yin en is dus goed bij droge longen en droge hoest.

 • Het klaart Bloed-Hitte en is daarom goed bij huiduitslag veroorzaakt door toxische hitte, zoals Acné, steenpuisten en netelroos/galbulten.

Heemst is heel makkelijk te kweken en kan zelfs enigszins woekeren (wat ik persoonlijk niet erg vind en graag laat gebeuren. Meer planten, meer oogst!).
Zaden zijn eventueel te bestellen bij: https://www.vreeken.nl/345500-heemst-echte

Gebruik en dosering:

Schenk een kop kokend water op een volle koffielepel kruid (wortel, bloemen of blad) en laat 10 minuten trekken.
Dosis voor inwendig gebruik: 3 koppen thee per dag.
Met dezelfde thee kun je ook kompressen maken voor uitwendig gebruik, zoals droge eczeem, geïrriteerde ogen, zweren en wonden, borstontsteking, gangreen, verstuikingen en al die dingen meer.
Bovendien is de thee te gebruiken voor vaginale spoelingen.
En tegen keelontsteking...? Marshmallows!!! (of drinken en/of gorgelen met de thee)
 

Terug naar begin
 

De Hulda Clark Therapie en Chinese geneeskunst ontmoeten elkaar

Er zijn een paar interessante feiten die de Chinese geneeskunst en Hulda Clark gemeen hebben als het om het genezen van kanker gaat.

Zo is de oorzaak van kanker volgens de Chinese geneeskunst: stagnatie van Bloed, Qi (spreek uit: "Tjie") en Slijm.
Die stagnatie is bij kankerpatiënten interessant genoeg ook vaak duidelijk zichtbaar in de tong in de vorm van paarse plekken. De tong, die voor de Chinese arts als een soort landkaart fungeert van het hele lichaam van de patiënt.

Wel, Hulda Clark heeft laten zien dat een tumor pas werkelijk kan beginnen te groeien als er parasieten aanwezig zijn (Ascaris en Fasciola), die een kleverige/slijmerige substantie afscheiden waardoor de tumor zich kan "nestelen". Het begin van de tumor is dus volgens de onderzoeken van Hulda Clark ook inderdaad een stagnatie van slijm en bloed (en dus ook Qi)!

Beiden geven dus een soortgelijke oorzaak en beiden hebben hun eigen manieren om die stagnatie op te heffen zodat de kanker weer kan genezen.

 • Hulda Clark doodt de parasieten en maakt het lichaam schoon

 • en de Chinezen zorgen met behulp van kruiden en/of acupunctuur voor een doorstroming van Qi en bloed en het oplossen van het slijm.

Twee verschillende benaderingen dus, maar met hetzelfde resultaat.

De westerse geneeskunde loopt wat dat betreft volledig achter en geneest gewoon helemaal niet, maar geeft uitstel van executie (wat in sommige gevallen toch nuttig kan zijn) terwijl haar "therapie" het zenuwstelsel, nieren, lever en in feite alle cellen in het lichaam schaadt. Hoe triest!

Een ander mooi voorbeeld is prostaatproblemen, die volgens Hulda Clark ontstaan door een ophoping van zware metalen in dat orgaan (veelal van het amalgaam dat we jarenlang in ons mond hebben gehad). Prostaatontsteking en vergroting vragen dus om een schoonmaak van het orgaan en Hulda Clark doet dat door middel van het gericht zappen van de prostaat in combinatie met "orgaandruppels", "haal eruit druppels"  en met een metaal-ontgiftingskuur.
Is de prostaat eenmaal schoon dan verdwijnen de symptomen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat acupunctuur in staat is om de doorstroming van energie in de prostaat op gang te brengen waardoor zware metalen vanzelf worden afgevoerd  en de ziekte geneest. (En dat met een paar eenvoudige naalden!)

Weer ieder zijn eigen benadering dus en toch hetzelfde effect.


 

 

Uit het leven gegrepen

De rol van Geest & Ziel in het genezingsproces

Hulda Clark's visie op ziekte en gezondheid was simpel. Gewoon 2 oorzaken: Gifstoffen en Parasieten en gebaseerd op dat gegeven genas ze honderden patiënten. Je zou zeggen wat wil je nog meer?
Wel, zoals Hulda Clark zelf zei: "Hoe komt het dat één familielid bijvoorbeeld kanker krijgt en een ander niet, terwijl ze toch dezelfde parasieten delen?" Zij dacht dat het misschien en kwestie van tijd was, maar kunnen er ook andere factoren een rol spelen?
Hoe zit het bijvoorbeeld met de invloed van ons denken en onze emoties op onze gezondheid?

Dat de geest een invloed heeft op het lichaam is makkelijk te ruiken onder je eigen oksel bij momenten van stress! Blijkbaar doet angst iets met ons waardoor onze hele chemie verandert wat duidelijk aan het angstzweet te ruiken is. Dus dat onze geest een invloed kan hebben op ons lichaam is duidelijk.

 

 

De oorzaken van ziekte volgens de Chinese Geneeskunst.

Hier zijn de inzichten van de oude Chinezen interessant.
De Chinezen uit de oudheid hebben waarschijnlijk wel de meest uitgebreide omschrijving van de oorzaken van ziekte gegeven dan wie dan ook. Zij hebben die oorzaken onderverdeeld in:

 • Externe oorzaken

 • Interne oorzaken

 • en Gemengde oorzaken

Onder externe oorzaken wordt verstaan: wind, hitte, vocht, droogte en koude, etc.
Onder gemengde oorzaken: constitutie, overwerk(!), teveel seks (geldt door zaadverlies vnl voor mannen helaas), onvoldoende seks (kan dus ook nog!), dieet , te weinig eten, teveel eten, trauma (ongelukken), parasieten & gifstoffen, een slechte behandeling door een slechte arts en tot slot medicijnen en drugs.
Medicijnen horen wat dat betreft in de tijd waarin we nu leven regelrecht tot de gifstoffen en moeten dus helaas ook als mogelijke ziekteoorzaak worden gezien (bijwerkingen).

Interessant dat er dus ook parasieten en gifstoffen worden genoemd, hoewel dat bij Hulda Clark natuurlijk een hele andere betekenis heeft gekregen dan in de oudheid het geval was, tenminste, dat neem ik aan. Wel apart echter dat ze in de oude geschriften samen genoemd worden terwijl dat met alle andere oorzaken niet het geval is.

Aan de 3de categorie, de interne oorzaken is door de oude Chinezen een heel hoofdstuk gewijd en is zelfs verbonden met een hele uitgebreide filosofie.
Die interne oorzaken zijn onze Emoties en Gemoedstoestanden!

Het zijn 7 emoties en ze zijn als volgt:

 1. Boosheid
  Dit is zowel langdurige vurige boosheid, (maar ook haat, irritatie, vijandigheid, verbitterdheid etc), als onderdrukte woede, waarbij aan de buitenkant niets te zien is en symptomen kan geven als vermoeidheid, depressie, zachte stem en teruggetrokkenheid. Eigenlijk leven in een soort ontkenning dus, vaak omdat de persoon een goed mens wil zijn en het uiten van boosheid ziet als iets slechts of onveiligs. (Te begrijpen in deze wrede wereld!)
  Zowel de duidelijke als de onderdrukte boosheid schaden volgens de Chinezen de lever.

  Interessant genoeg kun je als bedreven behandelaar in de Chinese geneeskunst, aan de pols en tong duidelijk zien of de depressie van iemand veroorzaakt is door verdriet of door onderdrukte boosheid, waardoor je de therapie dan kunt richten op de echte oorzaak.

                                                

  Boosheid in al zijn vormen produceert op den duur (lever)hitte die naar het hoofd kan stijgen en symptomen kan geven als hoge bloeddruk (met alle gevolgen van dien), hoofdpijnen, duizeligheid, oorsuizen rood gezicht, stijve nek en mentale verwardheid.

  Boosheid kan ook een invloed hebben op de spijsvertering en het hart. (Denk aan een hartaanval door een woede-uitbarsting).
   

 2. Vreugde
  Van vreugde zou je niet verwachten dat het slecht voor je zou kunnen zijn, maar te grote vreugde of té opgewonden zijn, schaden volgens de Chinezen het hart. (Denk aan een hartaanval door het winnen van de loterij bijvoorbeeld.)
   

 3. Zorgen maken
  Zorgen maken schaadt zowel de milt, als de longen.
  Longen: lichte ademnood, gespannen schouders, zwakke stem, zuchten en bleek gezicht.
  Milt: slechte eetlust, lichte maagpijn, opgeblazen gevoel, vermoeid gevoel, bleek gezicht.

  Let wel, dat de Chinezen niet het orgaan de milt bedoelen, maar het proces van verteren van voedsel in het lichaam en ook de waterhuishouding. Daarbij omvat het ook de maag en de pancreas.
   

 4. Overnadenkendheid
  Overnadenkendheid schaadt ook de milt en geeft ook gebrek aan eetlust, vermoeidheid, opgeblazen gevoel en een bleek gezicht.
   

 5. Angst
  Angst schaadt de nieren.
  Symptomen kunnen zijn: bedplassen, incontinentie en diarree (de energie heeft hier de neiging om te dalen), maar de energie kan ook stijgen met als gevolg: hartkloppingen, slapeloosheid, nachtzweten, droge mond en rode wangen.
   

 6. Shock
  Shock tast het hart aan en geeft symptomen als: hartkloppingen, ademnood en slapeloosheid.
  Shock kan de energie zwaar verstoren, met alle gevolgen van dien! (Zie de rubriek "Geest heerser over Lichaam".)
   

 7. Verdriet
  Verdriet schaadt de longen en geeft: ademnood, vermoeidheid, ongemakkelijk gevoel op de borst, depressie en huilen.

Alle emoties schaden volgens de Chinese geneeskunst op den duur ook het hart.

Je ziet dat de Chinezen heel mooi in kaart hebben gebracht welke invloeden emoties en gemoedstoestanden op onze organen kunnen hebben en dus op onze gezondheid.
Ik heb het nu wat eenvoudig geschetst, maar het is in feite veel gecompliceerder dan dit want alle organen hebben onderling weer een bepaalde relatie met elkaar en het één beïnvloed dus weer het ander. maar kort samengevat kan uiteindelijk elke langdurige emotie het lichaam zo uit balans brengen dat het kan leiden tot een ziekte.

Acupunctuur, kruiden en Chinese massage brengen in de Chinese geneeskunst het lichaam weer in balans en geven een diepe ontspanning waardoor emoties losgelaten kunnen worden. Op die manier kan heel veel ellende voorkomen of genezen worden.

De Chinese geneeskunst is, in de handen van een bekwame behandelaar, een prachtige en zeer effectieve manier van genezen, die nog te weinig naar waarde wordt geschat door het grote publiek, is mijn mening.
Zo is het prachtig om te zien hoe sommige Chinese artsen, die werken vanuit deze oude theorieën, met een paar eenvoudige kruiden en/of een paar naalden, ernstige ziektes als kanker, reumatische klachten, suikerziekte, migraine, epilepsie, geestelijke ziektes, verlammingen en vele andere ziektes, kunnen genezen, ook al is het vanuit een hele andere benadering dan die wij in  het westen hebben.

De schijn van eenvoud bedriegt hier want het is de nauwkeurige en kundige diagnose die gemaakt wordt, niet alleen van de ziekte, maar van de hele persoon, die het mogelijk maakt om met weinig middelen enorm veel te bereiken.

Ik ben en blijf natuurlijk een grote en trouwe aanhanger van de Hulda Clark therapie omdat die zo enorm effectief is bij het genezen van ernstige ziektes en omdat iedereen het zelf kan leren en thuis voor zichzelf kan toepassen, maar als ik heel eerlijk ben is de Chinese geneeskunst net iets holistischer want het behandelt en geneest de hele mens: lichaam en geest. Het enige is dat je er wel een (bekwame) behandelaar voor nodig.

Triest genoeg wint de westerse geneeskunst steeds meer terrein in China en men heeft de neiging om zich te schamen voor de eigen duizenden jaren oude geneeskunst die zijn waarde al die tijd al lang heeft bewezen terwijl de westerse geneeskunst nog maar jong is en nu al laat zien vaak meer schade toe te brengen dan ware genezing te bieden.

  

Terug naar begin
 

 

Geest als heerser over het Lichaam

Tot slot wat voorbeelden van manieren van genezen waar helemaal geen medicijnen aan te pas komen!

Om te beginnen is dat natuurlijk Dr. Ryke Geerd Hamer, die zelf kanker kreeg nadat zijn zoon was vermoord en er op een gegeven moment achter kwam dat er een relatie was tussen de shock die het overlijden van zijn zoon hem had gegeven en zijn kanker.

Nadat hij dat realiseerde is zijn kanker vanzelf verdwenen.
Daarna is hij bij zijn patiënten gaan onderzoeken of er ook een relatie bestond tussen hun ziekte en één of andere vorm van shock.
Hij ontdekte dat dit bijna altijd zo was en interessant genoeg kon hij dit trauma zien in de hersenscans die hij van zijn patiënten maakte.

Er waren in het geval van onverwerkte shock (één van de Chinese oorzaken van ziekte, weet je nog!), duidelijk kringen te zien in de hersenen, kringen die verdwenen zodra er gewerkt werd aan dit trauma.
Op deze manier heeft hij veel patiënten van allerlei ziektes kunnen genezen, gewoon door met zorg en gemeende interesse naar hun verhaal te luisteren.
Dit alles totdat hij met zijn vindingen naar buiten kwam en met de grond gelijk is gemaakt en ja, ook al weer door iets goeds te doen voor de mensheid (net als Hulda Clark), in de gevangenis belandde.

Hij leeft nu teruggetrokken, maar zijn vindingen leven voort want er zijn steeds meer mensen die interesse hebben in zijn ontdekkingen en werk.

Er is een Amerikaanse arts, Lissa Rankin M.D., die nadat ze zelf ziek werd, haar vader (ook een arts) overleed aan een hersentumor en ze totaal gefrustreerd was over en kapot van haar eigen beroep, besloot om een onderzoek te doen naar spontane en wonderbaarlijke genezingen.


                                 
                                     Lissa met dochter

Een intrigerend onderzoek!

De vraag is namelijk: hoe kan het dat mensen soms zomaar spontaan genezen van een ernstige ziekte?
In haar boek "Mind over Medicine", beschrijft Lissa interessante gevallen, die in feite laten zien wat een belangrijke rol de geest en zelfs de ziel kan spelen in ons genezingsproces.

Een voorval dat ze in haar boek beschrijft is bijvoorbeeld en vrouw die bestraald werd voor kanker en waarbij de tumor verdween. Wat bleek echter achteraf? Het apparaat was al die tijd kapot en ze heeft nooit bestraling gehad, maar ze dacht van wel en dat dacht iedereen!

Een ander voorval was een vrouw met lymfklierkanker in het eindstadium waarbij haar organen stopten met functioneren en ze een bijna dood ervaring kreeg waarbij ze een ervaring had één te zijn met onvoorwaardelijke liefde en op dat moment wist ze dat als ze zou kiezen om te leven, haar kanker spontaan zou genezen. Wel, ze overleefde en na 4 maanden was er geen spoor van haar kanker meer te vinden!

Een ander heel interessant fenomeen dat door meerdere schrijvers is beschreven  is een "meervoudige persoonlijkheidsstoornis" of wat tegenwoordig "dissociatieve identiteitsstoornis" wordt genoemd, een toestand die door ernstige jeugdtrauma's zoals mishandeling en misbruik kan ontstaan, waarbij de persoon opgesplitst raakt in verschillende personen, met totaal verschillende karakters en daarbij spontaan van de ene persoon in de andere kan overgaan.

Iedere persoonlijkheid heeft vaak zijn eigen naam, leeftijd, geslacht, karakter, maar ook zijn eigen stem(geluid), handschrift (zoals ook links of rechtshandig) en begaafdheden.
De ene weet niet van de ander en het overschieten van de één naar de ander is ook niet door de persoon zelf te controleren.
Dr. Bennet Braun van "the International Society for the Study of Multiple Personality", in Chicago, heeft veel onderzoek gedaan naar dit fenomeen en is tot hele interessante ontdekkingen gekomen.

Zo kan het voorkomen dat één van de persoonlijkheden allergisch is voor bijvoorbeeld sinaasappelsap en bij het drinken ervan ook volledig uitslaat met met vocht gevulde blaren op de huid, terwijl een andere persoonlijkheid dat niet is en dat bij het terugschieten in die persoonlijkheid de huiduitslag en zelfs de met vocht gevulde blaren ook zienderogen verdwijnen!
Eén van de persoonlijkheden kan diabetes hebben en insuline nodig hebben, terwijl daar bij de andere persoonlijkheden helemaal geen sprake van is.
Subpersoonlijkheden kunnen ook ieder hun eigen oogafwijkingen hebben met dus ieder zijn eigen bril met eigen sterkte van glazen.
Zelfs de kleur van de ogen kan van persoonlijkheid tot persoonlijkheid verschillen, iets wat moeilijk te begrijpen is en betekent dat de hele biochemie en ook het zenuwstelsel in de persoon moet veranderen tijdens zo'n switch.

Subpersoonlijkheden kunnen ook volledig anders reageren op bepaalde medicijnen waarbij de ene al reageert op 5mg van een kalmeringsmiddel terwijl een ander aan 100mg nog niet genoeg heeft.
(Hoe duidelijk laat dit niet zien wat onze geest voor invloed kan hebben op het medicijn dat we innemen?)
Zelfs, littekens, overblijfselen van brandwonden en cystes kunnen verdwijnen of verschijnen bij het wisselen van persoonlijkheid.

Hoe zit het dan bij onszelf? Kunnen wij door positieve visualisaties onze gezondheid ten positieve beïnvloeden?
Ik heb ooit eens een studie gelezen die dit op een mooie manier liet zien.

Men had daarvoor hartpatiënten genomen en die in twee groepen verdeeld.
Met de ene groep is men gaan sporten en de andere groep heeft men niet laten sporten, maar laten mediteren en laten voorstellen dat ze sportten!
Later bleek dat de groep die het alleen maar had voorgesteld het veel beter deed (en in die groep minder mensen waren overleden) dan de groep die daadwerkelijk had gesport. Hoe interessant!
(Hoeveel beter was de uitkomst waarschijnlijk geweest als er een derde groep én had gesport én visualisaties had gedaan, denk ik dan echter.)

Een andere belangrijke vraag is: kun je jezelf ook ziek denken?
Ik heb wel eens patiënten die zo'n negatieve levensinstelling hebben, dat ik er bijna ziek van wordt, laat staan zij zelf?
Zo had ik eens iemand die als reactie gaf op een verslechtering: "Nou, dan kan ik maar beter meteen van de flat springen". Op zo'n moment besef je eigenlijk niet wat zo iemand tegen je zegt, maar achter zo'n opmerking schuilt natuurlijk een diep psychologisch probleem, een probleem dat opgelost moet worden voordat genezing plaats kan vinden. Deze jongen heeft het helaas ook niet overleefd.

Sommige mensen haten het ook en zijn verbitterd dat ze ziek zijn.
Ook hier zal het heel moeilijk zijn te genezen voordat er iets met die gevoelens wordt gedaan, zeker als je beseft wat een invloed de geest op ons lichaam kan hebben.

Er zijn ook mensen die spontaan sterven door een negatieve suggestie.
Zo lag er een jongen in het ziekenhuis om behandeld te worden voor aids. Zijn moeder die op dezelfde dag te horen kreeg dat hij én homoseksueel was én aids had, zond buiten zijn kamer op de gang van het ziekenhuis hardop een gebed op waarin ze smeekte dat hij snel dood mocht gaan voor het feit dat hij haar met zoveel schaamte had opgescheept.
De jongen, die het gebed van zijn moeder gehoord had, was binnen een uur dood, hoewel er helemaal geen sprake was van een levensbedreigende situatie.

Ik kan zo nog uren door gaan, maar ik wil eindigen met een paar mooie uitspraken van een paar grote meesters.

                                             Jozef Rulof samen met zijn moeder "Krisje"
 

In de boeken van Jozef Rulof staat ergens een interessante uitspraak.

"Als je ziek bent, ga de natuur in en denk niet zelf".


Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je verder geen stappen moet ondernemen om jezelf te genezen want zo heeft hij in 1952 ook voorspeld dat er ongeveer tussen 1990 en 2000 een natuurlijk therapie zou komen waar kanker mee te genezen zou zijn.  (Precies de tijd waarin de Hulda Clarktherapie is ontwikkeld!)
Maar waarom zegt hij zoiets?
Is onze geest in de regel onze grootste hindernis om te genezen?
Het zou zomaar eens kunnen!
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat ik eindigen met toch maar weer iets Chinees en wel een uitspraak van Sun Si Miao
(
孙思邈), een beroemd Chinees arts uit 1600.
Hij zei:

"Als er vrede is in je hart, dan kent het lichaam geen limieten"

Een mooie uitspraak om mee te eindigen.

Ik zou zeggen: ben je ziek, zoek de fysieke therapie die bij je past, maar creëer ook voldoende ruimte en tijd om je innerlijk te onderzoeken en genezen.

Of het nu je leegwandelen is in de natuur of aan het strand, creatief schrijven, visualisaties of een therapie als de Bachbloesemtherapie, Qigong of Tai Chi, Reiki of massage en acupunctuur...
Er zijn tegenwoordig gelukkig zat mogelijkheden.

Het is ongewild weer een lange nieuwsbrief geworden. Ik hoop dat er iets bij zat naar je interesse.

Een hartelijke groet en hopelijk tot ziens, horens of schrijvens,

 

www.huldaclark.tk
 

Terug naar begin