www.huldaclark.nl

Wisten maar meer mensen over de enorme genezende kracht van kruiden want hoeveel gezonder zouden we dan wel niet zijn met zijn allen. Er is wat dat betreft zoveel onnodig leed.

Het doel van deze korte opleiding met een les per maand gedurende 10 maanden is om je meer macht te geven over je eigen gezondheid. Er zijn maar heel weinig fysieke problemen en ziektes waar kruiden niet een positieve en genezende rol kunnen spelen en puttend uit inmiddels meer dan 40 jaar ervaring met het genezen met kruiden hoop ik veel van deze ervaring met je te delen en wel voornamelijk de dingen die hebben bewezen te werken.
Ik zal hierbij putten uit zowel de Westerse kruidengeneeskunde, de Aryuveda, de Chinese geneeskunde als onder andere ook de kruidenkennis van de Zigeuners, de Bedoeïenen en de Noord-Amerikaanse Indianen. 

Duizenden jaren waren kruiden onze redding en zegen, voor het genezen van acute dingen zoals wonden en slangenbeten tot en met chronische ziektes als reuma, artritis, maar ook kanker en vele andere fysieke en zelfs geestelijke problemen.
Waarom zou dat nu ineens anders moeten zijn?
De moderne geneeskunde is nog maar zo'n 100 jaar oud en heeft veelal geen oplossingen voor problemen waar kruiden die wel hebben. Gelukkig wordt daar ook steeds meer onderzoek naar gedaan en leert men op een wetenschappelijke manier begrijpen waarom dat zo is.
Zowel de Ayurveda uit India als de Chinese geneeskunde hebben een geschiedenis van meer dan 5000 jaar en wie denkt dat tandheelkunde en operaties iets zijn van deze moderne tijd, die heeft het mis. Er zijn bewijzen gevonden dat chirurgie in de oudheid veel ontwikkelder was dan men ons heeft doen geloven!

Ook de geneeskunde die op het behandelen met kruiden was gebaseerd, was heel ontwikkeld, maar veel kennis daarover is vanaf de middeleeuwen, zowel in het westen als in het oosten (denk aan de Engelse bezetting in India die, op straffe van het afhakken van je hand, het genezen met kruiden verbood! Of denk ook aan de brandstapel hier in het westen) (bijna) verloren gegaan.
Door wonderen, zou ik bijna zeggen, is de oude kennis toch (vaak in het geheim) bewaard gebleven en staat het ons nu vrij om deze te gebruiken.

Covid-19 is een mooie voorbeeld van hoe bijzonder de oude wijsheden zijn want, en dat weten maar weinig mensen, toen Covid in Wuhan uitbrak, zijn er honderden traditionele artsen naar Wuhan gehaald en het zijn deze artsen geweest die weinig moeite hadden Covid-patiënten te genezen.
Het is zelfs zo dat er aan ziekenhuismedewerkers traditionele kruidenmengsels werden gegeven en dat geen van hen ooit van Covid ziek is geworden.
Het mooie is dat deze kruiden soms zelf te kweken zijn en daar zal ik tijdens de lessen voorbeelden van geven.

Het wordt wat dat betreft tijd dat we die oude kennis weer zelf leren gebruiken. Het meeste kunnen (en moeten) we namelijk toch zelf doen. In deze spannende tijden is zelf leren overleven bijna een noodzaak en kruiden zijn daarbij een belangrijk hulpmiddel. 

Daarom deze opleiding.

Wat deze opleiding bijzonder maakt is dat wat er geleerd wordt veel verder gaat dan "dit kruid voor deze ziekte of dit probleem". Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei vormen van diagnose maken (tong, pols, oor, leuke tests, en meer...) voor het leren begrijpen waar de disharmonie zich in ons lichaam (of de geest) bevindt waardoor ziekte of ongemak kan ontstaan en hoe we met kruiden, voeding, of andere manieren, deze balans weer kunnen herstellen. Dit, zodat ziekte en ongemak bijna als vanzelf weer verdwijnen.
Een goede diagnose kunnen maken is één van de hoekstenen van deze opleiding.

Een ander element dat deze opleiding anders maakt dan andere, is het feit dat ik al jaren bezig ben met het vertalen van de eeuwenoude zeer bruikbare Traditionele Chinese Geneeskunde-principes naar het gebruik met Westerse kruiden. Het gebruik van Westerse kruiden, die voor ons veel gemakkelijker en soms zelfs in de natuur gratis te verkrijgen zijn, wordt daardoor vele malen effectiever.
Een heel simpel voorbeeld is verkoudheid. Niet elke verkoudheid is hetzelfde. Is er sprake van Koude (loopneus, eventueel hoesten, e.d.), dan gebruik je warme kruiden, maar is er sprake van Hitte (eventueel keelontsteking en/of koorts, e.d.), dan moet je hele andere kruiden gebruiken. De Chinese geneeskunde houdt daar rekening mee en die principes zijn direct op de Westerse kruidengeneeskunde toe te passen.

De bedoeling is trouwens ook, in tegenstelling tot veel opleidingen en cursussen, dat we er zelf gezonder door zullen worden!"

Voor meer uitgebreide informatie over de opleiding, bezoek:
http://e-stilo.net/huldaclark/kruidenopleiding.html

Docent: Harm Valentijn
Data:
 Vanaf september  t/m juni elke derde zondag van de maand (behalve dan wanneer de derde zondag op een feestdag valt).
Tijden: van 11.00 - 17.00 uur.
Plaats: Spijkenisse
Kosten: 80 Euro per les.
Meenemen: Iets om aantekeningen te maken en een eigen lunch.
(Tijdens de opleiding krijg je trouwens elke les uitgeprint materiaal dat zich langzaam vormt tot een uitgebreide syllabus.

De cursus is één geheel en losse lessen volgen is daarom helaas niet mogelijk.
De eerste les kun je zien als een proefles, maar besluit je ermee door te gaan, dan wordt wel verwacht dat je de 10 lessen afmaakt.
Het is echter wel mogelijk om gewoon per les te betalen.

Plaatsen zijn beperkt, dus tijdig aanmelden is aan te raden!

Cursisten bezig met het plukken van kruiden

 

Een hartelijke groet en hopelijk snel tot ziens!
   

 

www.huldaclark.nl