Hygiëne in de keuken is alles!

Niet direct iets om je vingers bij af te likken, maar het eerste "recept" waar we mee willen beginnen is onze "doekjessoep"!

Bacteriën zijn vaak een bron van ellende en de Chinezen zeggen niet voor niets: De dood huist in de darmen.
Je zou het ook wat positiever kunnen brengen natuurlijk en ervan maken:
Gezondheid en verjonging beginnen met een goede spijsvertering en schone darmen.

Terwijl goede bacteriën onze darmen gezond houden, geven de verkeerde ons volgens Hulda Clark gassen met alle gevolgen van dien.  Het lichaam maakt zelf geen gassen, zo vertelt zij. Een gezonde darm kenmerkt zich door een platte buik zonder gassen. (Hoe slecht is het dan niet soms met ons gesteld! Want wie heeft er nu niet eens gassen?)



 
Verkeerde bacteriën betekenen niet alleen ongemak maar hebben ook een negatief effect op je algehele gezondheid.
Dr. Edward Bach, de Engelse arts/chirurg, bacterioloog en ontdekker van de Bachbloesemtherapie, zag verkeerde bacteriën in de darmen als een bron van zelfvergiftiging en de oorzaak van alle ziekte.
Interessant genoeg liet zijn onderzoek ook een duidelijk relatie zien tussen het karakter van de persoon en het soort bacterie dat in de darm overheerste. Zo kon hij aan de bacteriën in de darmen van iemand met grote nauwkeurigheid voorspellen hoe zijn of haar karakter zou zijn.
De bloesemremedies die hij later ontdekte brachten zowel het karakter als de darmflora weer in balans wat uiteindelijk als gevolg had dat mensen op bijna wonderbaarlijke wijze genazen van hun ziekte.
Ondanks dat hechtte Dr. Bach echter ook grote waarde aan hygiëne.


Hulda Clark's onderzoek heeft laten zien dat, naast de bekende parasieten en gifstoffen, bacteriën ook een hele belangrijke rol spelen in het ontstaan van ziektes als onder andere Kanker. Bovendien heeft ze het verschijnsel (van de meeste) pijn kunnen terugvoeren naar slechts één bacterie en heeft ze zelfs ontdekt dat weer een andere bacterie ons huilerig maakt en depressief. Grote ontdekkingen die veelbelovende oplossingen voor deze problemen mogelijk maken!

Volgens Dr. Clark  is ons niveau van hygiëne echter, ondanks onze moderne ontwikkelingen, te vergelijken met die van de middeleeuwen of zelfs erger!
Neem bijvoorbeeld ons moderne opspattende toilet. Hoe hygiënisch kan dat zijn?!
Een plastic tasje open doen in de supermarkt en daarvoor, hups, even je vingers in je mond... (nadat je net geld hebt aangenomen bijvoorbeeld). En zo zijn er nog wel wat voorbeelden meer.

De keuken hoort wat dat betreft een schone plek te zijn want alles wat daar gemaakt wordt gaat immers direct bij ons naar binnen. Maar is onze keuken wel zo schoon?
Wat ons in ieder geval bij veel mensen is opgevallen, is dat er doekjes op het aanrecht rondslingeren die stinken. De stank van doekjes zijn het gevolg van bacteriën (kwalijke) die zich in zo'n heerlijk vochtige milieu rijkelijk vermenigvuldigen. Maar alles wat daarna door het doekje wordt aangeraakt is direct besmet en ongemerkt kunnen darmproblemen zo bij de voedselbereiding al beginnen.

Daarom als ons eerste "recept", dat wat we bij ons thuis noemen: de "doekjessoep".

Een doekjessoep maken lijkt op de manier waarop men vroeger de was deed. Aan het eind van de dag zet je simpelweg een pan met water op het vuur waar je alle doekjes en sponsjes die nog rondslingeren, (nadat je ze goed hebt uitgespoeld), in mikt. Een kwartiertje goed laten koken en klaar is Kees! Eventueel daarna te drogen hangen en je kunt de volgende dag fris beginnen.
Interessant genoeg verdwijnt de vieze geur in de doekjes na het koken als sneeuw voor de zon, wat het bewijs is dat de bacteriën zijn vernietigd.

Terug naar de vorige pagina