(www.huldaclark.tk)

Volgens Hulda Clark zijn er slechts 2 oorzaken van ziekte:
 
Gifstoffen, zoals: zware metalen, oplosmiddelen (zoals: benzeen, isopropyl alcohol, PCBīs etc.), astbest, kleurstoffen en radioactiviteit.... en deze in combinatie met parasieten.

Zelf zou ik als belangrijke factor ook nog de Innerlijke en Geestelijke toestand van de persoon eraan toevoegen (zoals bijvoorbeeld stress en trauma). En eventueel ook andere vormen van vervuiling zoals Straling van zendmasten en Elektrosmog. (Toch waren deze laatste factoren voor Hulda Clark niet van doorslaggevende betekenis en beletten ze het genezingsproces niet noemenswaardig, wat op zich al weer interessant is. Je hoeft dus niet perfect en vrij van stress en trauma te zijn wil je genezen. Een hele opluchting! ; -))

Gifstoffen hebben een grote invloed op ons immuunsysteem dat erop gericht is ons gezond te houden.
Is het immuunsysteem door een of andere rede verzwakt dan opent dat direct de deuren voor ziektes en binnendringers, zoals virussen, bacteriŽn en parasieten.

Heden ten dage worden we letterlijk overspoeld met zwaar giftige stoffen die zich in ons voedsel, in ons water en in onze leefomgeving bevinden.
Met behulp van de Synchrometer heeft Hulda Clark een verband kunnen leggen tussen deze gifstoffen, het verzwakken van het immuunsysteem, het parasitisme waar we allemaal aan lijden en dat daar weer het gevolg van is, en alle verschillende ziektes die daar weer uit voortkomen.

Elke ziekte gaat, volgens de Synchrometer gepaard met haar eigen parasiet(en) en haar specifieke gifstoffen.
Het verwijderen van de gifstoffen en de parasieten uit het leven van de zieke persoon en het versterken van haar immuunsysteem, is dan ook de meest zekere weg naar genezing. Dat is wat de Synchrometer ons geleerd heeft en dat is wat het ongelooflijke percentage van 99% genezingen van Kanker in haar kliniek in Mexico heeft bewerkstelligd.
Weet je de oorzaak van een ziekte en haal je deze weg dan is genezing het simpele en logische gevolg.
Het vermijden en verwijderen van deze gifstoffen is gelukkig door iedereen makkelijk te leren.

Natuurlijk zijn er ook genetische factoren die een rol spelen in ziekte, maar volgens Hulda Clark moeten we toch meer op onze genen vertrouwen en zijn ze meer verantwoordelijk voor onze mooie blauwe of bruine ogen en krullen, dan voor het ontstaan van ziektes als kanker. Haar enorme succes met het genezen van deze en andere ziektes daagt wat dat betreft de hele hedendaagse geneticatheorie uit! Belangrijk om te weten want er zijn heel wat mensen die hun hele leven een angst met zich meedragen voor het krijgen van kanker omdat het in de familie zou zitten. Een hele negatieve suggestie van de heren medici waarvan nooit onderzocht is wat voor invloed deze kan hebben op de gezondheid en het welzijn van diegenen die erin zijn gaan geloven.
Hulda Clark heeft bewezen dat aangeboren genen in het genezen van kanker nagenoeg geen rol spelen, want zij genas immers 99% van al haar patiŽnten, of ze nu "slechte" genen hadden of niet!

Voor meer informatie over de oorzaak van Kanker, kijk in de rubriek: Voorkomen is beter dan genezen.